ukusno do bola
Da li ste jeli "pesak tortu"? Ovo je sigurno recept nedelje: Domaćice u Srbiji obožavaju ovu tortu, a evo zašto
Fina je, lagana, kremasta, ukusna i brza za pripremu.
Pesak torta je za sve ljubitelje slatkiša omiljena poslastica!
Ova poslastica je popularna nekoliko decenija. Fina je, lagana, kremasta, ukusna i brza za pripremu.
Sastojci:
1 l mleka
200 g šećera
3 pudinga od vanile (ili 120 g gustina)
1 kesica vanilin šećera
150 g margarina ili maslaca
150 g mlevenog keksa
80 g mlečne čokolade
80 g kokosa
1 kesica šlaga (40 g)
mleko za šlag prema uputstvu sa pakovanja
Priprema:
U 2 dl hladnog mleka rastvoriti puding/gustin.
8 dl mleka sipati u šerpu, dodati šećer i staviti da provri.
Kada provri sipati puding rastvoren u mleku i skuvati ga prema uputstvu sa pakovanja (oko 5 minuta na srednjoj temperaturi uz neprekidno mešanje).
Umešati vanilin šećer.
Na šerpu u kojoj je puding staviti poklopac ili pokriti providnom folijom kako se tokom hlađenja ne bi stvorila korica.
Mešati ga povremeno tokom hlađenja.
Ohladiti ga na sobnoj temperaturi.
Margarin ili puter sobne temperature umutiti mikserom i dodati u ohlađeni puding i ponovo umutiti.
Smesu podeliti na tri jednaka dela.
U prvi deo umešati mleveni keks i staviti na dno modle prečnika oko 20 cm.
U drugi deo umešati istopljenu čokoladu, premazati preko sloja sa keksom.
U treći deo umešati kokos, premazati preko čokoladnog sloja.
Šlag umutiti prema uputstvu sa pakovanja i premazati tortu.
Ostaviti je u frižideru nekoliko sati (najbolje preko noći), dekorisati po želji i poslužiti.
Ukoliko želite posnu poslasticu, mrsne sastojke zamenite posnim.
Bonus video:
(Espreso / Danas/ Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!